“Sermaye Piyasaları ve SPK” Konusuyla Emir Çetinkaya Konuğumuz Oldu

Bankacılık ve Sigortacılık Programı ikinci sınıf öğrencilerimiz Emir Çetinkaya’yı konuk etti..

Emir Çetinkaya 1989-1996 yılları arasında özel bir bankada Hazine Yöneticiliği yaptı. Ülkemizde ilk özel AŞ borsanın kurulmasına öncülük etti. 1996-2013 yılları arasında ise Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası’nın kurulmasında ve yönetiminde görev aldı. Vadeli işlem ve Opsiyon Borsası’nın kuruluşundan sonra aynı borsada Sözleşme, Araştırma ve İstatistik Müdürü olarak görev yaptı.

Lisanslı Depoculuk, Elektrik Vadeli İşlem Sözleşmeleri, Demir Çelik Vadeli İşlem Sözleşmeleri üzerinde yayınlanmış çeşitli makalelerin yanında, gazetelerde köşe yazıları yazan Çetinkaya, Finansal Piyasalar hakkında bilgi verdikten sonra öğrencilerimizin gelecekte finansal sektörde nasıl yer edinebilecekleri hakkında tavsiyelerde bulundu.